MFD Consult


Flickr Zoom Badge

August 2009

Til brug blandt andet her på siden har jeg udviklet et plugin med en widget, der viser et antal billeder fra Flickr på samme måde som Flickr’s eget “Flash Badge”, men ved brug af JavaScript: Flickr Zoom Badge.

Flickr Zoom Badge

Flickr Zoom Badge

Flickr-billederne der vises kan udvælges via bruger-ID og/eller tags.

Page Protection

August 2009

Page Protection er et plugin for dig, der gerne vil beskytte en eller flere af dine WordPress-sider med brugernavn og kodeord.

Ved hjælp af dette plugin kan du sørge for, at indholdet på siderne og deres undersider kun kan læses, hvis det rigtige brugernavn og kodeord angives. Samtidig bliver undersider skjult i menuer og sidelister, med mindre det rigtige brugernavn og kodeord er blevet angivet, og desuden kan siderne og undersiderne ikke findes ved en søgning, med mindre du eksplicit angivet at de skal kunne findes (dog vil de så kun optræde i søgeresultatlisten med overskrift).

Du kan prøve det af her, på en beskyttet side — brugernavn og kodeord er henholdsvis page og protection.

Læs mere og download seneste version i WordPress’ pluginkatalog.

OnLoad’er

Juli 2009

Det kan til tider tage lang at hente en side, og specielt hvis der er noget der tager lang tid at generere, kan det føles som om man venter evigheder på at få vist en side.

Med OnLoad’er er det trivielt at få vist noget ekstra indhold på en side, uden at skulle vente på at resten af siden bliver hentet.

Nedenfor kan du se, hvordan det ser ud, når teksten [onloader href="demo"] tilføjes til et indlæg (prøv evt. at trykke på genindlæsningsknappen i din browser for at få den fulde effekt):

P.t. er det af sikkerhedsmæssige årsager kun indhold fra det lokale domæne der kan vises, men en senere version af OnLoad’er vil give mulighed at vise indhold fra vilkårlige andre websteder.

Post Scriptum

Juli 2009

Post Scriptum er et simpelt WordPress-plugin, som i al sin enkelhed går ud på, at vise en tekst eller HTML i slutning af indlæg placeret i en bestemt kategori, eller tagget med en bestemt tag.

Post Scriptum

Post Scriptum

Det virker med alle temaer, og kræver altså ikke, at du redigere i temafilerne for at få det til at virke.

Du kan se det i brug på min personlige blog “Eksponering”, hvor alle indlæg i kategorien “Atemporalitet” bliver suppleret med en boks om baggrunden for indlæggene.

MFD Consult

Juni 2009
MFD Consult

MFD Consult

Det siges at man skal “spise sin egen hundemad“, og med det udgangspunkt var det vel på høje tid, at også verdensfirmaets egen hjemmeside begyndte at køre WordPress. Siderne skulle gerne komme til at afspejle en god del af min produktion gennem tiderne, men indtil videre overvejer jeg, om det også er her jeg skal skrive om tips & tricks til bl.a. WordPress, eller om det hellere bør ske på min personlige blog, Eksponering.

Udgangspunktet for designet er standardtemaet “Kubrick”, som følger med enhver WordPress-installation.

Kubrick

Kubrick

Det er blevet tilpasset en del, først og fremmest er toppen af siderne ændret, og nederst er der kommet lidt mere til.

Forsiden er domineret af en reference-oversigt, som er implementeret ved hjælp af ContentFlow, og som automatisk bliver opdateret når jeg tilføjer en ny reference.

Resten er forsiden er en samling sidebars med widgets, ligesom også de enkelte sider er baseret på sidebars, som gør det nemt at tilføje mere ekstra-indhold som f.eks. links uden at skulle ændre i selve temaet.

Derudover bruger jeg et par af mine plugins, nemlig Twitter Bubble til at vise mit seneste tweet på forsiden, og Chrono Cloud til at vise en tag cloud-agtigt oversigt fordelt på måneder på Overblik-siden.