MFD Consult


Arkiv for kategorien ‘Referencer’

MFD Consult

Juni 2009
MFD Consult

MFD Consult

Det siges at man skal “spise sin egen hundemad“, og med det udgangspunkt var det vel på høje tid, at også verdensfirmaets egen hjemmeside begyndte at køre WordPress. Siderne skulle gerne komme til at afspejle en god del af min produktion gennem tiderne, men indtil videre overvejer jeg, om det også er her jeg skal skrive om tips & tricks til bl.a. WordPress, eller om det hellere bør ske på min personlige blog, Eksponering.

Udgangspunktet for designet er standardtemaet “Kubrick”, som følger med enhver WordPress-installation.

Kubrick

Kubrick

Det er blevet tilpasset en del, først og fremmest er toppen af siderne ændret, og nederst er der kommet lidt mere til.

Forsiden er domineret af en reference-oversigt, som er implementeret ved hjælp af ContentFlow, og som automatisk bliver opdateret når jeg tilføjer en ny reference.

Resten er forsiden er en samling sidebars med widgets, ligesom også de enkelte sider er baseret på sidebars, som gør det nemt at tilføje mere ekstra-indhold som f.eks. links uden at skulle ændre i selve temaet.

Derudover bruger jeg et par af mine plugins, nemlig Twitter Bubble til at vise mit seneste tweet på forsiden, og Chrono Cloud til at vise en tag cloud-agtigt oversigt fordelt på måneder på Overblik-siden.

Socialsquare

December 2008
socialsquare.dk

socialsquare.dk

Socialsquare syntes de havde behov for at pifte lidt frisk luft i deres site, så det i højere grad afspejlede det de laver, og hvem de er.

Ideerne var faktisk allerede på plads, så jeg skulle bare implementere dem. Det blev bl.a. til et “socialt kort” baseret på Magnetic AJAX, feature-funktionalitet til at fremhæve specielle indlæg og sider, feeds med ansigter og så en generel oprydning og layout-opfriskning.

sonderborgnet.dk

Oktober 2008
sonderborgnet.dk

sonderborgnet.dk

Sønderborg Kommune har ligesom andre kommuner fået øje på mulighederne i borgerinddragelse via web, og de har allieret sig med Advice Digital, for at få lavet et sæt sites, som tilsammen giver borgerne mulighed for at hjælpe til med at eksponere kommunen overfor tilflyttere.

Min del af projektet var implementering af nogle WordPress-baserede sites, f.eks. “Hverdag“, som ganske vist i udgangspunktet skulle være nogenlunde almindelige blogs, bare med det twist, at de skulle være åbne — også for indlæg direkte fra forsiden, og for bedømmelse af indlæg. Samtidig skulle det visuelle indtryk være konsekvent, så også detaljer som login-bokse osv. blev rettet til, og det skulle naturligvis suppleres med integration til hovedsitet sonderborgnet.dk.

Det krævede tilsammen en række tilpasninger og udvidelse, og med mere end 15 aktive plugins er det et glimrende eksempel på muligheder i platformen WordPress.

Skibsted.net

Juni 2008
skibsted.net

skibsted.net

Designer og multitalent Jens Martin Skibsted har allieret sig med Socialsquare for få lavet et site, der skal repræsentere hans virtuelle identitet gennem præsentation af fragmenter. Det er der kommet et spændende projekt og produkt ud af, og jeg har været heldig nok til at være med til at skabe det.

Projektet har foreløbig været igennem to iterationer, og i den seneste udgave er fokus på de forskellige typer af fragmenter der udgør identiteten hos Jens Martin Skibsted. Fragmenterne indsamles ved brug af WP-Venus, og vises ved hjælp af jQuery-baseret AJAX.

Det helt specielle, og det element der dominerer det visuelle layout, er skyen med tags, der kan styres ved et par håndtag, der kan indstille den viste periode, og dermed gøre det muligt kun at se tags og tilhørende fragmenter for eksempelvis et vilkårligt år.

I første udgave var der fokus på de forskellige emner, der tilsammen udgør hans identitet. Centralt i løsningen var multi-kategorisering af fragmenterne, så det var muligt at tilgå dem både efter emneområde som f.eks. “People & Places”, men også via konkrete steder som f.eks. “San Francisco”. Samtidig blev de forskellige typer af fragmenter præsenteret forskelligt, så det var nemt at se forskel på billeder, tweets og automatiske statusmeddelelser.

skibsted.net

skibsted.net

Et andet fokuselement i forhold til identiteten er tid, og i den første inkarnation af sitet var der en AJAX-implementeret “timecloud”, som viste identititen i en periode, der kunne forskydes ved hjælp af pile.

Den både simple og komplekse kategorisering af fragmenterne gjorde det desuden muligt at udvide begrebet “relaterede indlæg”, så også disse blev præsenteret i rækkefølge som kontekst, igen med mulighed for at bladre frem og tilbage i tid. Endelig blev begrebet vendt på hovedet, så der i sammenhængen også blev vist ikke-relaterede indlæg, først og fremmest for at nuancere billedet og give mulighed for at komme videre og undgå blindgyder.

skibsted.net

skibsted.net

Politiken Blogs

December 2007
blog.politiken.dk

blog.politiken.dk

Tilbage i 2007 var weblogs begyndt at blive en del af mediebilledet, og da Politiken skulle med på vognen, allierede de sig med visITfilm, som skabte det univers der dengang lå på www.weblog.dk.

MFD Consult kom ind i billedet op til go-live, hvor der bl.a. var behov for at få udviklet nogle plugins og widgets specielt til multibruger-udgaven af WordPress, WPMU, til at få rettet fejl i andre plugins, til at få udviklet og tilpasset nogle specielle RSS-feeds, og til at sørge for integration til Politikens redaktionelle system.

Sitet ser noget anderledes ud nu, end det gjorde oprindeligt, og bor endda på en anden adresse — blog.politiken.dk, men det er nu alligevel rart at se, hvordan noget af den kode jeg skrev dengang stadig kører.